Úprava vody v bazéne

Pri aplikácii chlóru alebo jeho zlúčenín na ošetrenie bazénovej vody dochádza k tvorbe vedľajších produktov chlorácie, ktoré majú negatívny vplyv na ľudské zdravie. Dezinfekcia bazénovej vody prípravkom Sanosil Super 25 Ag je nová technológia bezchlórovej úpravy vody na báze kyslíka. 

Sanosil Super 25 Ag je multikomponentný dezinfekčný prostriedok. Jeho hlavnou zložkou a oxidačným činidlom je peroxid vodíka. Dlhotrvajúci účinok je zabezpečený prídavkom striebra, ktorý pôsobí ako katalyzátor v stopových množstvách. Kým po skončení reakcie sa peroxid vodíka rozkladá na vodu a kyslík (2 H2O2 = 2 H2O + O2), stopy striebra zostávajú prítomné a veľmi efektívne pôsobia proti opätovnému vzniku mikroorganizmov svojím dlhotrvajúcim účinkom.

Takto upravená voda je úplne mäkká, šetrná k pokožke aj vlasom. Táto technológia je vhodná pre celoročnú úpravu domácich, aj verejných bazénov a víriviek, ale aj na úpravu pitnej vody v studniach. Je zvlášť vhodná pre detské bazény. Aktívny kyslík v kombinácii so stopovým množstvom striebra spoľahlivo ničí baktérie, vírusy a riasy. 

 

Výhody úpravy vody aktívnym kyslíkom:

  • nevnáša cudzie látky do vody, ide len o kyslík, ktorý vode vracia späť jej pôvodný charakter prírodnej pramenitej vody
  • ošetrená voda nezapácha chlórom, nedráždi oči a sliznice, je šetrná k detskej pokožke a nevysúša ju
  • rýchlo a efektívne ničí všetky nežiadúce baktérie, vírusy, riasy, huby a plesne
  • kúpanie je vhodné i pre alergikov a astmatikov